dagbesteding

In een warme, huiselijke omgeving bieden wij onze gasten een ‘gooiendaag’. De groep is klein en bestaat uit maximaal 8 á 10 gasten. Deze worden begeleid door deskundige en professionele begeleiding, ondersteund door betrokken vrijwilligers. Wij zorgen ervoor dat u opgehaald en thuisgebracht wordt. Zo zorgen we er samen voor dat onze gasten zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

 

oNze doelstelling is het bieden van een dagbesteding voor kwetsbare ouderen


Bij Gooiendaag komen ouderen die een indicatie hebben voor dagbesteding. Deze indicaties worden uitgegeven door de gemeente.  Voelt u zich aangesproken tot onze dagbesteding en wilt u graag meer weten?  Neem contact op met ons. U kunt voor vragen ook altijd terecht bij uw huisarts of uw aanspreekpunt in de zorg, bijvoorbeeld uw trajectbegeleider.
Gooiendaag is elke doordeweekse dag bereikbaar van 8.30 uur tot 16.00 uur.
Wij helpen u graag verder!

Wat maakt Gooiendaag zo bijzonder?

Buiten bezig zijn

 

Bij de dagbesteding is een groente- en bloementuin. Ook zijn er zijn kippen en konijnen die verzorgd worden. Ouderen kunnen genieten van de groente- en bloementuin en het (mee-)verzorgen van de kleine dieren.

Activiteiten met kinderen

 

Regelmatig komen er kinderen van de basisschool op bezoek bij Gooiendaag. Gezellig samen spelletjes spelen of andere leuke activiteiten. De ouderen kunnen zo genieten van de kinderen. Kinderen leren van deze ouderen en ouderen leren ook weer van deze kinderen. Hierbij denken we aan creatieve activiteiten en samen buiten bezig zijn, dieren verzorgen. Ook de verzorging van een baby kan gevoelens van herkenning oproepen.  Kinderen genieten van de aandacht van de ouderen en vice versa.

Bezoekjes aan het centrum van Horst

 

Door de gunstige ligging van onze dagbesteding kunnen we ouderen meenemen voor een wandeling naar het centrum. Bijvoorbeeld samen naar de markt op dinsdagmorgen, een kaarsje aansteken in de Lambertuskerk of samen boodschappen doen voor het middageten.

Muzikale activiteiten

 

Regelmatig worden er muzikale activiteiten georganiseerd. Kinderen worden hierbij betrokken. Samen zingen geeft een fijn gevoel. Regelmatig worden er muzikanten uitgenodigd voor een mini concert.

Samen bezig zijn

 

Hierboven zijn al enkele activiteiten genoemd. Voorbeelden van andere activiteiten zijn: wandelen, jeu de boulen. krant (voor)lezen, bloemschikken, kaarten et cetera.

Door deze activiteiten samen te ondernemen zorgen we ervoor dat mensen zich prettig voelen en zich snel bij ons thuis voelen. Daarnaast wordt de zelfredzaamheid door deze activiteiten gestimuleerd en zo lang mogelijk behouden.

Locaties

 

De dagbesteding van Gooiendaag heeft drie groepen. Twee groepen zijn gevestigd aan de Berkelstraat en één groep aan de Herstraat. Allemaal in Horst. Op de Berkelstraat wordt er onderscheidt gemaakt tussen ‘Gooiendaag veur’, aan de weg kant, en ‘Gooiendaag achter’, de schuur in de tuin. In iedere groep is plaats voor 8 á 10 gasten per dag.